Első Könyv

Szerettünk volna alkotni a fiatalságnak egy olyan világot, amiben jól érezhetik maguk, kellően izgalmas, misztikus, mégis elgondolkodtató. A könyvet olvasva kiszakadhatnak a hétköznapokból, elmerülhetnek a kis boszorkák és családjuk csodás világában, miközben valódi értékeket tehetnek a magukévá. A történetek segítenek fejleszteni a gyerekek érzelmi intelligenciáját, szociális érzékenységét, és ami a mai világban kiemelten fontos, a természet tiszteletét is. Szeretettel ajánljuk szülők és kisiskolás gyermekek figyelmébe ezt a varázslatos könyvet. Reméljük, elnyeri a tetszésetek. 

Olvass bátran bele! Görgess lejjebb :)Miről szól az Első Könyv?

Az első könyvben Frézia boszorka és családja Fecskevárosba költözik, hogy a lány megkezdhesse tanulóéveit a városka tanodájában. Nagyon izgatott már a kisboszi, hisz az új lakhely új ismeretségekkel és lehetőségekkel jár. Lesznek barátai és kitanulhatja a mágia csínját-bínját. Ahogy annak lennie kell, talál is magának barátot Kankalin személyében, akivel elválaszthatatlan barátok lesznek, s együtt fedezik fel a környék csodás világát.

Megismerkedünk Azálea boszorkával is, aki egy kissé különc és rejtélyes alakja a csoportnak. A tehetséges lány személye megosztó, mégis kihagyhatatlan szereplője a csapat életének.

A tanítók vezetésével, segítségével, tanácsaival megismerkedik a tanulócsoport a Holdfény tanoda életével, a mágia alapjaival és a természeti környezetükkel. A tanulságos történetek során egyre jobban beleáshatja magát az olvasó ebbe a komoly tudományba, miközben fantasztikus kalandokat élhet át és csodás lényekkel találkozhat.

A boszorkák a könyv lapjain igazi mágikus titkokat osztanak meg, többek között megtanulhatjuk, hogyan készül a boszorkánynapló. A szereplők saját naplóin keresztül pedig további titkokat árulnak el, amiből jobban megérthetjük őket. 

Ezen kívül bevezetést kapunk a boszorkány és varázslóvilág több ünnepébe is, amik színesebbé teszik ezt az amúgy is varázslatos világot.

Tudtad?

A borító színe azért kapott borostyánsárga színt, mert az a mágia színe.

Olvass bele!

Tökéletes nap

"Egy pillanatra döbbenten bámulnak egymásra. Hirtelen egyikük sem tudja, mitévő is legyen. Frézia szomorúan néz végig a ruhácskáján, szemében már-már könny csillan. Úgy érzi, nemcsak a ruháján, de a tökéletes napján is folt esett.

Amikor felnéz Kankalinra, látja, hogy amaz is a könnyeivel küszködik - csakhogy ő a nevetéstől. Ekkor hirtelen Frézia is rájön, milyen csekélység is ez a folt. Legalábbis nem annyira nagy, hogy foltot ejtsen a tökéletes napján! (...)

Úgy látszik, egyikükhöz sütemény formájában érkezett az égi áldás. Ezzel pedig egy új barátság veszi kezdetét."

Mágikus rejtek

"Végre hozzájuthatnak első üstjükhöz, varázsigés könyvükhöz, és az olyan alapvető, ártalmatlan alapanyagokhoz is, mint például tengeri só, kvarc vagy éppen szárított termések, virágporok.

Emellett pedig megkezdik a környékbeli erdőkön és mezőkön való gyűjtéseket is, ami nagyon fontos része egy gyakorló boszorka életének. Az alapanyagok jó része ugyanis begyűjthető, majd a felhasználásig különböző módokon tárolható, például a növényeket vagy ki szokták szárítani, vagy vízben tárolják őket.

Ehhez a munkához külön határozót kapnak a kis tanoncok, hogy csak a megfelelő anyagokat szedjék össze. Ezt a szüleik vagy a tanítók ellenőrzik is, amíg nem biztos a tudásuk."

Kirándulás az Elvarázsolt tisztásra

"- Vigyázz! - szólt Frézia. - Ezek biztos a kötélfarkú mókusmajmok! A mama sok történetet mesélt a kis komiszokról, míg kicsi voltam. Nagyon huncut teremtmények, szerintem az ebédünkre fáj a foguk!

- Jaj, de izgalmas! Pont őket akartam megtalálni! - emlékeztette barátnőjét lelkendezve Kankalin.

- Jellemző - csóválta a fejét Frézia, és két kézzel szorongatta a szendvicsét.

Miután megették az ebédjüket - Kankalinét persze nagyrészt a mókusmajmok -, rengeteg szép rajzot készítettek róluk, és gyűjtöttek jó sok különleges kék falevelet, hogy otthon kitehessék majd a falra.

Bebizonyosodott, hogy megérte követni a térképet, amit a biztonság kedvéért Frézia kölcsönzött ki, még mielőtt elindultak."

Páfrány üvegház

"Kankalinnak még a szava is elállt az álmélkodástól, ami nagy szó. Elképzelte, hogy zordabb napokon ide fog visszavonulni olvasni. Frézia, akinek az anyukája is kertész, kicsit más szemmel nézelődött, ugyanis mindenképp szerette volna édesanyjának is megmutatni, hogy együtt fedezzék fel mindezt.

A kis csapat alig várta, hogy Nárcissza befejezze a végeláthatatlanul hosszú útmutatót és a szabályok felsorolását. Az első szóra szanaszét szaladtak, mindenki arra, amerre a legszebbnek találta a kertet.

- Ne feledjétek, hogy a házi feladat miatt vagytok itt! - sipított utánuk a tanító, de hiába. Mindenkit a különlegességek érdekeltek, egyedül a nekik fontos fűszerkert maradt üresen.

Mámorító érzés volt. odabent sétálgatni a burjánzó természetben, miközben odakint mindent belepett a frissen hullott, szikrázó hó."

A titokzatos tojás

"Kankalin szerint feltörhetnék, hogy megnézzék, mi van odabent, Frézia azonban elhatározta, hogy kikelti a tojást.

- De miért nem törjük fel? Nem tudok a végtelenségig várni, hogy megtudjam, mi van benne... - duzzogott a kis boszi, azzal otthagyta Fréziát a tojással, mert ez már nem volt elég izgalmas elfoglaltság számára.

- Ne félj, kis tojás, nem hagyom, hogy a szeleburdi barátnőm összetörjön, itt maradsz nálam, biztonságban.

Eljött a tavaszünnep, amikor az új életet ünnepeljük, s ennek alkalmából összegyűltek a boszorkányok a Szent réten. Frézia vitte magával a tojást, amit azóta sem hagyott magára. A fesztiválon azonban különös dolog történt. "

A rejtélyes levél

"Bizony vannak az életben döntések, amiket meg kell hozni. És mi tagadás, ő az a fajta mágus, aki nem habozik, amikor szembe kell nézni a gondokkal vagy az esetleges veszélyekkel. Megannyi év nehézség után talán most jött el az ideje, hogy minden jóra fordulhat, és végre nyugalomban, biztonságban és békességben nevelheti lányát, Frézia boszorkát. A jövő ezen ígéretét lobogtatja kezében.

- Készüljetek, hamarosan indulunk! - ront be a házba izgatottan Fagyal."


A Holdfény tanoda

"A többiek ezután tovább folytatják az élénk eszmecserét, és válogatnak a tárgyak között. Kankalin Fréziához fordul, s mivel nagyon rokonszenves neki a lány, javasolja, hogy ugyanazokat a tárgyakat látogassák. Megmutatja neki a lapját, amin pár tudomány már be is volt jelölve.

- Persze ezeket se kell mindig látogatni, majd kalandozunk inkább - magyarázza.

Frézia, aki messziről költözött Fecskevárosba, sokat vándorolt és magányosnak érezte magát, örült, hogy rögtön barátnőre lelt, így átmásolja a rövidke listát."

Lila béka

"Egy napon a tanodából az izgalmas játék felé vezető örömteli úton történt velük egy tanulságos eset. Az Ábrándos erdő egyik vándorösvényén haladtak keresztül - persze épp a tilosban -, amikor a fák közül egyszeriben a lábuk elé esett valami. Nagy volt az ijedtség a nem várt égi áldástól, de még nagyobb, amikor meglátták, hogy egy béka esett le a fáról. Az első döbbenet után jót nevettek egymáson, hiszen milyen boszorkánypalánta ijed meg egy békától! "A békák még csak nem is varázslények" - kacagtak.

Na de amikor kicsit jobban szemügyre vették a kis jószágot, látták, hogy bizony nagyon rosszul érzi magát. Tanakodtak, mit kellene most tenni, hiszen mégse hagyhatják magára szegény békát a bajban."

Világok találkozása

"A diákok hamarosan az Ábrándos erdőbe szaladnak, hogy a már előre odakészített eszközeikkel odacsalogathassák és megfigyelhessék a szellemeket és teremtményeket. Egy kis tisztáson foglalnak helyet töklámpásaikkal. A tündéreknek szóló mondókákkal, hívó varázsszavakkal kezdik el a folyamatot - igaz, tudják, a tavaszünnepek megfelelőbbek erre, de minden alkalmat ki kell használni -, majd jönnek más egyéb lények. Csak nem jönnek, így egyre csalódottabbak és fáradtabbak lesznek, hiszen már hajnalodik. Azonban a bokrok közül valaki figyeli őket. A nagy kavarodásban, összevisszaságban, amit a folyamatos hívásokkal keltettek, mégis magukhoz vonzottak egy lényt.

Egy kicsi, szőrös, hegyes szarvú, négylábú teremtmény, karmokban végződő szárnnyal les rájuk a fák rejtekéből. Ahogy kel fel a nap, az egyik boszi meglátja a csillogó szempárt. "Szörnyeteg!" - kiált fel, mire mindannyian felugranak és elszaladnak. De nem úgy a fenevad!"

........................... kalandozik

"Hiába próbálkoztak a banyák a kedvcsinálóval, néhányan oda sem figyelnek, mert szerintük ez túl unalmas.
- Szép volt a kapu, nagyon tetszett! - lelkendezik Pipitér.
- Nekem is! - helyesel Rozmaring.
- Igen, de ettől még nem fogom a gyűjtögetést jobban élvezni - elégedetlenkedik Kukorica.
- Jó lenne, ha az én titkos rejtekem ajtaja is tudna ilyet... - ábrándozik Frézia.
- ............................................................................................................................
................................................................................................ - mondta ...................

- Fedezzük fel inkább magunk a kertet, Nárcissza száraz tananyaga nélkül - javasolja végül Kukorica.
- Jó ötlet! Gyorsabban megtaláljuk a listán szereplő növényeket nélküle - helyesel Szeder."

Háztartásibűbáj-vizsga

"A gyakorlati vizsgán feladatokat húztak ki a tanító banya süvegéből, s azokat kellett maradéktalanul teljesíteniük.

Kankalinnak nagy szerencséje van a gyakorlati vizsgán, hiszen egy alapvető gyógyfőzetet kell elkészítenie. Ennek már nagy szakértője a békás eset óta, úgyhogy azonnal neki is lát leírni a receptet, majd szalad a polcokon elhelyezett hozzávalókért. Nárcissza és Hortenzia elismerően pillantanak egymásra. "Ki hitte volna, hogy a bohókás boszi ilyen ügyes a gyógyfőzetek terén?!" Valóban tökéletesen megcsinálja a főzetet, majd nagy vidáman távozik a vizsgáról.

Fréziának seprűt kell bűvölnie. El kell érnie, hogy az kiseperje a termet. Szerencsére ezt a bűbájt már nagyon az eszébe véste, hiszen eddig magának kellett otthon sepregetnie. A szülei azt vallották, hogy nem szabad mindent mágiával megoldani, egy boszorkának vagy varázslónak néha muszáj a két kezével is ténykedni. Titokban azonban remélte, hogy a következő takarításkor már megbűvölheti azt a fránya seprűt. Gyönyörű tisztára sepertette a vizsgatermet a seprűvel. "Ahogyan azt elvártuk" - néztek össze a banyák, azzal ő is kint volt a vizsgáról. Nagyon örültek a kis barátnők, és várták a többieket. Kíváncsiak voltak, kinek milyen feladat jutott, és vajon sikerült-e."

Tudtad-e? 

Van egy fejezet, ami Rólad szól! A ............................. kalandozik című történetet kiegészítheted gondolataiddal, eldöntheted merre haladjon a cselekmény! Ne felejts boszorkány nevet is választani magadnak! Jó kalandozást! :) 


Tetszenek a történeteink? Jobban megismernéd Varázszugot, a lakóit, az életüket?

Olvasd őket tovább a nyomtatott könyv lapjain, mélyedj el Varázszug boszorkányainak és varázslóinak életébe!