Alkotunk!

Itt adunk bővebb információt az alkotási folyamatainkról. Képben tartunk arról, hol tartunk! ;)

Amikor egy álom valósággá válik! 

néhány gondolat a könyv hátteréről 

2019 tavaszán ötlött fel bennünk az ötlet, hogy írjunk egy saját mesekönyvet. Először talán nem is gondoltuk komolyan, hogy egy napon talán valósággá válik, de mégis, kipattant az a bizonyos szikra, egy elképzelés, és végül megszületett az első mese - A lila béka. Aztán sorra jöttek a jobbnál jobb ötletek és nekiálltam gőzerővel írni. Andi pedig megalkotta az első rajzokat hozzá, amik segítettek megformálni a végső karaktereket. 

A fő inspirációt az adta, hogy Andi gyakorló anyukaként, én pedig leendő anyukaként elveszve éreztük magunk a könyvek világában.  Olyan könyvre vágytunk, ami ötvözi a kalandot és a nyugalmat, a realitást és a mágiát, e mellett ösztönöz, bátorít, kikapcsol, tanulságos és valódi értéket közvetít. Gyermekeinknek készült, nekik ajánljuk végtelen szeretettel.

Félelmetes és izgalmas volt látni, mennyire eltér két ember képzelőereje, annak ellenére, hogy ugyanazzal a szöveggel dolgoznak. A fejemben először megálmodott boszorkák lassan eltűntek, és elfoglalta a helyüket egy másfajta, új elképzelés. Egy olyan elképzelés, ami végeredményben felforgatta az írás menetét. Olyan karaktereket kaptam ugyanis Anditól, amikről azt éreztem, hogy sokkal több van bennük. A különálló történetek elkezdtek összefonódni a szereplők komplex elbeszélésévé. Közben pedig ötlet jött ötlet hátán, hogy mi mindennel lehetne még értékesebbé és varázslatosabbá tenni. Értéket és élményt szerettünk volna közvetíteni az olvasóközösségnek. Amikor elakadtam, Andi fel-fel dobott egy-két ötletet, kulcsszót, hátha újra megszáll az ihlet.

A történetek összefésülése és kiegészítése hatalmas munka volt, azt se tudtam néha, hol a fejem. Rengeteg jegyzetet készítettem, idővonalakat és szereplőlistákat. Annyi apróságra kellett odafigyelni, korrigálni, átgondolni, hogy valóban legyen egy folytonosság is az egyébként külön-külön is értelmezhető történetekből. Az oldalszám pedig közben nőtt és nőtt és nőtt. Olyan kezelhetetlen mennyiség kerekedett, hogy valamilyen logika alapján külön könyvekbe tömörítettem őket, így lett meg az a váz, ami mind a 7 kötetet végig fogja kísérni. 

A képek is alakultak természetesen, amire végleges formájukat, stílusukat elnyerték. Sok féle verzióval megpróbálta Andi - egészen a kézzel festett alkotástól a csillogós effektekig -, amíg kikristályosodott melyik fog a legjobban működni. És valóban, a nyomtatott mű önmagáért beszél! Az illusztrációk kidolgozásánál is annyi, de annyi részletet kellett számba venni, elemezni és figyelni rá, hogy néha már azt se tudtuk, hova és miért készül egy-egy kép. A könyvben szereplő képeken rengeteg szimbólumot helyeztünk el, apró utalásokat, amik még mélyebbé teszik az egész történetfolyamot.

Teljesen beköltöztünk azt hiszem a munka során a könyvbe, szinte mi is Varázszug lakóivá váltunk.